fbpx

Последвай ни във Facebook и Instagram! 💙

С куче на плаж

Pet Friendly плажове, където се
допускат кучета

Тук ще намериш всички Pet Friendly плажове в България, за да можеш да отидеш с куче на плаж без грижи и притеснения!

Край на безкрайното търсене на плажове, където се допускат кучета! От PetFriendly.bg създадохме интерактивна карта с всички Pet Friendly плажове в България, за да можеш да отидеш с куче на плаж без грижи и притеснения!

Не намираш Pet Friendly плаж, за който знаеш?

Планираш да отидеш на море с куче?

Е, на точното място си! До скоро, търсенето на информация за плажове, които допускат кучета бе тежка задача…Знаем добре, защото и ние сме собственици на домашни любимци и не веднъж сме попадали в същата ситуация. Лутане из интернет страници, писане на публикации в групи или търсене на препоръки от приятели с кучета – всичко, това изиксваше много време и само ни объркваше в избора на подходящо място за лятна почивка. 

Търсенето и намирането на Pet Friendly плаж вече е на клик разстояние!

Специално за теб и всички собственици на домашни любимци, от PetFriendly.bg създадохме специална интерактивна карта с всички плажове, където можеш да отидеш с кучето ти! Така лесно можеш да се ориентираш къде би било най-подходящото място да резервираш своята почивка на море с домашен любимец, без да се притесняваш.

Цялата информция, която ще намериш тук, събрахме именно с помощта на много собственици на кучета, вече посетили дадените Pet Friendly плажове в България. Идеята ни е с времето да развиваме и разширяваме картата, отново чрез вашата помощ и препоръки. В случай че не намираш плаж, който си посещавал с твоето куче на нашата карта, можеш да ни изпратиш своята препоръка, като натиснеш бутона по-долу и попълниш формата. Ние и собствениците на домашни любимци ще сме ти изключително благодарни!

Какви са предимствата да отидеш с куче на плаж?

Ако все още се чудиш, дали това е добра идея – нека ти помогнем. Да! 

Като за начало, има много предимства да отидеш на почивка с куче. Същото важи и за това да вземеш кучето ти с теб на плажа! Освен, че е супер забавно, по този начин вие ще имате възможност да изградите по-силна връзка един с друг и да подобриш социалните и физическите му умения. А и какво по-тъжно би било от това да оставиш кучето си само в хотелската стая, докато ти разпускаш на плажа. 

Ето ги ползите от това да отидеш на плаж с кучето ти: 

1. Повече физическа активност и за двама ви

Времето, прекарано на плажа предоставя възможност на твоето куче да изразходи много енергия тичайки, плувайки или играейки. Същото важи и за теб! Да отидеш с куче на плаж може да се брои за доста добра тренировка и за двама ви. 

2. Социализация с други хора и животни

Плажовете, които позволяват домашни любимци са идеалното място, където твоя домашен любимец ще може да се социализира. Нови запознанства с други кучета и хора спомагат за редуцирането на нивата на стрес и подобряват социалните умения на кучетата ни знчително, като ги правят по-уверени.

3. По-силна връзка между теб и кучето ти

Да отидеш с твоето куче на плаж най-вече ще заздрави вашата връзка и ще ви позволи да отделите   повече време един на друг. Независимо, дали се разхождате по брега, играете с топка, плувате заедно или просто си лежите под чадъра, споделянето на нови преживявания ще ви направи още по-близки.

4. Подобряване на менталното здраве

Звукът на вълните, морския бриз и мекия топъл пясък – всичко това има позитивно влияние върху емоционалното благополучие, не само на кучетата, но и на нашето. Ходенето с куче на плаж може да спомогне за намаляване на тревожността, стреса и да донесе спокойствие и на двама ви. 

5. Спокойна почивка и за двама ви

Най-вероятно, всички ние сме преживявали момента, в който трябва да оставим кучето си само в хотелската стая, когато се запътваме за плажа…Като избирате да плажувате на Pet Friendly плаж в близост, може спокойно вашия домашен любимец да ви придружава в приключението, без стрес и притеснения!

Какво трябва да знаеш, когато отиваш на плаж с куче?

Независимо колко е забавно да отидеш с куче на плаж, важно е да дадеш и приоритет на неговото здраве и благополучие, както и това на околните. Ето как да се подготвиш :

1. Провери за ограничения

На някои плажове, където се допускат кучета е разрешено те да са свободно пуснати, докато на други задължително трябва да са на каишка. Това лесно може да се разбере, ако в района на плажа има обозначителна табела или ако просто попитате наоколо.

Предвиждаме в бъдеще да можем да предоставим и информация, относно ограниченията на плажовете на картата ни, така че не попускай да следиш за обновления!

2. Не забравяй за слънцезащитата

Точно както хората, кучетата също могат да получат слънчево изгаряне и слънцезащитата е от изключителна важност. Купи специален слънцезащитен крем за кучета и го нанасяй на уюазвимите зони, като носа, ушите, лапичките и корема на кучето. Погрижи се да осигуриш сянка, където кучето да може да се скрие от пряката слънчева светлина.

3. Винаги си носи вода. Много вода.

Увери се, че кучето ти е добре хидратирано през целия ден и винаги има достъп до прясна и чиста вода. 

Не позволявайте на кучето си да пие от моркста вода! В малки количества, тя може да подразни стомаха им, но в големи е изключително опасна и може да причини отравяне. 

4. Безопастността е на първо място, когато си с куче на плаж

На плажа може да бъде много забавно, но и изключителен кошмар, ако се случи инцидент. 

На морето има насекоми, чието ужилване може да развали почивката и на двама ви. Препоръчваме винаги да имаш под ръка противоалергично лекарство, подходящо за кучета. За подобни спешни случаи сме ви подготвили информация за най-близките ветеринарни клиники около всеки от Pet Friendly хотелите в нашия сайт. Напомняме и за обезпаразитяването на кучетата. Паразитите не спят и именно през летния сезон, те са най-активни. Много от тях са безобидни, но някои предават болести, които могат да бъдат изключително опасни за кучетата. 

5. Погрижи се за своя комфорт, но и за този на околните

Ако кучето ти има склонност да бяга и да пречи по какъвто и да било начин на околните, следва да го ограничиш. Препоръчваме кучето да бъде на повод през по-голямата част от времето, освен ако не сте на някой наистина безлюден плаж и нямате хора около себе си. 

6. Винаги почиствай след кучето си

За да не замърсявате плажа и да осигурите положително изживяване за всички – винаги почиствай след кучето си. Носи със себе си торби за отпадъци и ги изхвърляй правилно, в предназначените за това кофи за боклук, ако има такива. Да почистваш след домашния си любимец не само демонстрира, че си отговорен собственик, но също така помага за опазването на околната среда. 

Да намериш плажове, където се допускат кучета никога не е било толкова лесно!

Нашата цел е да помагаме на собствениците на домашни любимци за това да изберат подходящото място за почивка с домашен любимец, като даваме максимално полезна информация. Щом става дума за летни почивки, плажовете, където да отидеш с куче са от ключово значение. 

Следвайки информацията в нашата карта с Pet Friendly плажове в България, ти и кучето ти ще сте добре подготвени за своята лятна почивка и ще си изкарате страхотно! Не забравяй, че безопастността е на първо място, отнасяй се с грижа и внимание към твоето куче и се подготви за вашето плажно приключение!

Сподели с приятели:

Разгледай Pet Friendly хотели на морето!

навсякъде с твоя най-добър приятел

Pet Friendly дестинации за почивка с домашен любимец

Банско

15 pet friendly хотела

София

8 pet friendly хотела

Сапарева Баня

7 pet friendly хотела

Созопол

7 pet friendly хотела

Варна

5 pet friendly хотела

Цигов чарк

4 pet friendly хотела
на почивка с твоя домашен любимец! - PetFriendly.bg

за petfriendly.bg

Планирай бързо и лесно твоята почивка с домашен любимец!

Искаш да отидеш на почивка с твоето куче или котка?  PetFriendly.bg е мястото за теб! 

Ние от PetFriendly.bg сме дългогодишни собственици на домашни любимци и те винаги са били неразделна част от нашето семейство. Добре знаем колко трудно може да бъде планирането на почивка с домашен любимец и намирането на хотели или места, които да позволяват настаняване с домашни любимци. Именно това ни мотивира да създадем платформата PetFriendly.bg, където лесно да можеш да планираш перфектната почивка с твето куче или котка.

Тепърва ще развиваме и разширяваме нашата платформа, затова бъди нащрек за нови pet friendly дестинации и предложения!