fbpx

Последвай ни във Facebook и Instagram! 💙

0

На почивка с домашен любимец – предимства и ползи

Да отидеш на почивка с домашен любимец може да бъде изключително вълнуващо преживяване. Нещо повече, отивайки на почивка без вашия домашен любимец може да породи много стрес и тревоги и при двама ви. За щастие, в наши дни все повече и повече хотели и места за настаняване са Pet Friendly, което означава, че допускат настаняване с домашни любимци. В този блог пост ще изследваме какви са предимствата да отидете на почивка с домашен любимец. Ще дадем някой съвети, които със сигурност ще допринесат да имате една приятно преживяване и прекрасни спомени.

Заздравяване на връзката с вашия домашен любимец

Може би най-голямото предимство в това да отидете на почивка с домашен любимец е това, че правейки го вие заздравявате неимоверно много връзката си с косматия ви приятел. Прекарвайки време на различно от дома място с домашния ви любимец може да задълбочи връзката ви с него. Също така, това ще даде възможност за създаване на нови спомени. Дали ще се разхождате по плажа с вашето куче или пък ще се гушкате с вашата котка в уютно бунгало, вие ще станете по-близки от всякога.

Намаляване на тревожността от раздялата

Домашните любимци често изпитват тревожност от раздялата със стопаните си, дори и това да е само за няколко часа, а камо ли за дни. Тази тревожност силно повишава нивата им на стрес и води до проблеми в поведението им. Взимайки домашния си любимец с вас, когато сте на почивка, спомага значително да се намали нивото на тревожност и същевременно осигурява чувство на сигурност у домашният ви любимец. Да бъдете на почивка с домашен любимец ще бъде добре и за вас! Знаем добре, че нашите любимци са неразделна част от нас и това да оставиш косматото си приятелче само, докато ти си на почивка не е най-приятното преживяване. Като го вземете на почивка с вас, ще си спестите всички тревоги и въпроси „Как ли се чувства? Добре ли е и в безпоастност ли е? Самотен ли е?“.

Почивка с домашен любимец ще ви спести пари

Да не вземете домашният си любимец с Вас често може да се оказа по-скъпо, от колкото да го вземете с Вас на желаната почивка. Това е особено вярно, ако имате повече от един домашен любимец. Често хотелите за домашни любимци или пък “бавачките” на домашни любимци излизат по-скъпо от таксата за нощувка. В някой случаи хотелите имат еднократна такса, а в други дори нямат такса за престой на домашен любимец. При такива условия, може да ви излезе дори безплатно да го вземете на почивка с вас. В допълнение – някой от местата за настаняване на нашият сайт предлагат също и удобства за домашни любимци като легълца, купички за вода и храна, памперси и разходки. Цялата тази информация, както и цялостните политики за прием на домашни любимци, може да намерите в страницата на всеки хотел.

Разгледайте нашите Pet Friendly хотели в България!

Опознаване на нови места заедно с домашния ви любимец

Пътуването с домашния ви любимец позволява да опознаете нови места и заедно да се наслаждавате на дейности на открито. От разходки в гората, до плуване в морето – има много видове активности, които може да практикувате с домашния си любимец докато сте на почивка. Много морски дестинации имат плажове, които позволяват кучета. Същевременно, има безкрайно много горски пътеки, които също са подходящи за разходка с домашен любимец. Препоръчваме предварително да проучите възможните активности на мястото, където отивате. В страницата на всеки хотел, който ще откриете в PetFriendly.bg, имаме секция “Какво има наоколо?“. Там ще може да видите голяма част от pet friendly местата и активностите в близост до избраното от вас място за настаняване.

Разгледайте всички Pet Friendly дестинации в България!

Здравословни ползи от почивка с домашен любимец

Пътуването с домашен любимец ви кара да бъдете по-активни в сравнение, ако пътувате без косматия ви приятел. Разходките и активностите на открито имат положителен ефект едновременно върху Вас и върху вашият домашен любимец. В допълнение, домашните любимци имат успокояващ ефект върху собствениците си, което оказва положително влияние върху нивата на стрес у хората.

Полезни съвети за почивка с домашен любимец

Проверете условията за прием на домашни любимци

Проверете предварително, дали мястото за настаняване, което сте избрали, приема домашни любимци и проучете какви са условията им за прием. В нашата платформа – PetFriendly.bg, всички места за настаняване приемат домашни любимци. Също така, индивидуалните условия за прием на всяко едно място за настаняване са ясни и видими и може да ги откриете в страницата на всеки хотел.

Приготвяне на багажа за почивка с домашен любимец

Вземете с вас достатъчно храна, лакомства и играчки. Не забравяйте да вземете също и лекарства, ако домашнията ви любимец приема такива. Също, важно е да не забравите каишка, повод, както и паспорта на домашния любимец.

Подгответе домашния си любимец за пътуване

Ако домашният ви любимец не е свикнал да пътува – добра идея е първо да направите няколко кратки пътувания преди почивката си, за да може домашният ви любимец да свикне с пътуването и да не се стресира излишно. Така домашният ви любимец ще свикне много по-бързо и значително би намалило тревожността, която може да изпитва.

Погрижете се домашният ви любимец да пътува безопасно

Когато пътувате с кола, добре би било домашният Ви любимец да е добре обезопасен. Онлайн се предлагат различни видове приспособления за обезопасяване на домашни любимци по време на път. Повечето от тях удобно могат да се прикрепят към предпазния колан или към елементите на системата Isofix на задната седалка. За средноголеми породи дори се предлагат самостоятелни каишки с предпазни колани. Сигурно и удобно четириногите пътуват в транспортни боксове, които се поставят и закрепват перпендикулярно на посоката на движение.

Сподели с приятели:

Планирай следващата си почивка с домашен любимец!

прочети също

Други интересни публикации

Pet Friendly дестинациите в България с минерални извори, както и в кои  Pet Friendly хотели с минерален басейн може да отседнете в вашите домашни любимци.
Повечето кучета обожават снега и могат да тичат, играят и гонят снежинки с часове. Все пак, не бива да подценяваме смразяващите температури и…
От PetFriendly.bg създадохме интерактивна карта с всички Pet Friendly плажове в България, за да можеш да отидеш с кучето си на плаж…
Ако планирате почивка с куче, знайте че не сте сами. Все повече семейства предпочитат да вземат домашните си любимци на…

Изпрати запитване за резервация в На почивка с домашен любимец – предимства и ползи:

* Попълването и изпращането на тази форма НЕ е резервация, а запитване за наличност за избраните от вас дати и брой гости. Екипът на На почивка с домашен любимец – предимства и ползи ще се свърже с вас възможно най-скоро и ще отговори на вашето запитване.