fbpx

Последвай ни във Facebook и Instagram! 💙

0

Почивка с куче – какво трябва да знаеш?

Ако планирате почивка с куче, знайте че не сте сами. Все повече семейства предпочитат да вземат домашните си любимци на почивка с тях и се възползват от предимствата, които носи това Pet Friendly туризма. Това е един чудесен начин да се сближите повече с вашия четириног приятел и да изживеете нови приключения заедно. Не трябва да забравяме обаче, че пътуването с домашен любимец изисква допълнителна подготовка и планиране. Така ще се уверите, че то ще е приятно за всички, включително и за вашето куче. В този блог пост ще споделим с вас някой съвети и препоръки при планирането на вашата почивка с куче.

Изберете подходящото Pet Friendly място за почивка с куче

Първото нещо, което трябва да имате предвид при планирането на почивка с куче е, че не всички хотели, къщи за гости или апартаменти под наем допускат домашни любимци. За това е много важно да проучите за политиките и условията на всички места, които планирате да посетите. За щастие, ние вече сме направили тази част вместо вас!

На нашата платформа – PetFriendly.bg, ще намерите само и единствено места за настаняване, които приветстват домашните любимци и техните собственици. Нещо повече – на страницата на всяко едно място за настаняване в нашия сайт може да видите и индивидуалните условия на всяко едно място. Това включва позволени видове домашни любимци, допустим размер, цени и такси, удобства за домашните любимци, както и всичко друго, свързано с тях. Така няма да ви се налага да изпращате запитвания до всяко едно от местата, което харесвате, превръщайки планирането на почивка с куче в досадно занимание.

Виж всички Pet Friendly Хотели сега!

Пригответе кучето си за път

Пътуването често може да бъде стресиращо за кучетата, особено, ако не са свикнали или не са пътували отдавна. Пригответе кучето си за дълго пътуване като направите няколко кратки пътувания преди това. Така вашето куче ще започне да свиква да пътува с автомобил и в деня на дългото пътуване няма да бъде толкова стресирано. Допълнително се консултирайте с вашия ветеринар, ако е нужно да се направят ваксини или да се вземат обезпаразитяващи.

Планирайте почивки при по-дълги пътувания с автомобил

Животните, както и хората, имат нужда от движение и спирания за тоалетна. Важно е да сте планирали такива, когато пътувате по-продължително с вашето куче. Дори и разходка за 2-3 минути може да направи чудеса и да успокои разтревожения ви приятел. Почиствайте винаги след домашния си любимец, за да може всички да се наслаждаваме на чиста околна среда.

Приготвяне на багаж за почивка с куче

Не забравяйте багажа на вашия домашен любимец! Вземете му достатъчни храна, лакоства и играчи за целия престой. Също така, не е лоша идея да сте подготвени с някой лекарства за спешни случаи. Не забравяйте и нагръдник, каишка и паспорт. На последно място, но не и по важност, е да вземете и легълцето на вашето куче, за да усеща комфорта на дома навсякъде. Ако обаче все още нямате легълце, то може да проверите на сайта на TrendyPet, където ще намерите разнообрази от ръчно изработени легла за кучета.

Уважавайте останалите

За наше всеобщо удивление – не всички хора обичат кучета. Някои хора дори имат алергии към тях. Поради тази причина е важно винаги да се отнасяме с уважение към околните и да ценим личното им пространство. Когато сте на почивка с куче (и не само), е добре да държите домашния си любимец винаги под контрол, на повод, както и да почиствате след него. При посещения в хотели е важно да сте запознати с правилата и да ги спазвате. В някои хотели е забранено за домашните любимци да посещават определени зони в хотела, а други биват приемане в обособени помещения. Може да намерите цялата необходима информация за това на нашата платформа – PetFriendly.bg

Заключение

Вашата почивка с куче може да бъде едно чудесно преживяване както за вас, така и за вашия домашен любимец. Важно е да изберете правилното Pet Friendly място, да приготвите кучето си за пътуване и да не забравяте да приготвите и неговия багаж. Винаги планирайте предварително, щом става дума за почивка с куче.

Сподели с приятели:

Планирай следващата си почивка с домашен любимец!

прочети също

Други интересни публикации

Pet Friendly дестинациите в България с минерални извори, както и в кои  Pet Friendly хотели с минерален басейн може да отседнете в вашите домашни любимци.
Повечето кучета обожават снега и могат да тичат, играят и гонят снежинки с часове. Все пак, не бива да подценяваме смразяващите температури и…
От PetFriendly.bg създадохме интерактивна карта с всички Pet Friendly плажове в България, за да можеш да отидеш с кучето си на плаж…
Ако планирате почивка с куче, знайте че не сте сами. Все повече семейства предпочитат да вземат домашните си любимци на…

Изпрати запитване за резервация в Почивка с куче – какво трябва да знаеш?:

* Попълването и изпращането на тази форма НЕ е резервация, а запитване за наличност за избраните от вас дати и брой гости. Екипът на Почивка с куче – какво трябва да знаеш? ще се свърже с вас възможно най-скоро и ще отговори на вашето запитване.